Søknadstips


Å søke jobb er en kunst som krever både tid og engasjement. Her har vi samlet tips om ting du bør tenke på både når du skriver søknaden din og på jobbintervjuet.


Søk jobben!


Alle søknader til våre ledige stillinger gjøres via vår hjemmeside. Første steget er å skrive en bra og komplett søknad.

En søknad skal bestå av et kort og personlig brev, en CV, det vil si en liste over hva du kan og har gjort tidligere, samt andre relevante dokumenter som for eksempel attester, vitnemål, eller en kopi av førerkortet. Les nøye igjennom av annonsen slik at du vet om du passer til nettopp den stillingen og at du oppfyller kravene som stilles. Søknaden skal raskt informere om dine kunnskaper, kvalifikasjoner og erfaringer. Tenk på å tilpasse søknaden din etter arbeidet du søker.

Din Søknad

Din CV skal vise frem og beskrive dine erfaringer, kunnskaper og personlige egenskaper som du mener er relevante for arbeidet du søker. Vær tydelig og begrens gjerne din CV til en A4-side. I det personlige brevet motiverer du hvorfor du har søkt jobben og hvorfor nettopp du kan passe for stillingen. For en del av våre stillinger kreves det for eksempel at du har annen sysselsetting på minst 50 prosent, eller at du har trucksertifikat. Du styrker søknaden din, og muligheten til å få jobben, hvis du allerede i søknaden legger ved dokumenter som styrker at du oppfyller stilte krav.

Kontroller at kontaktopplysningene er korrekte i søknaden din – vi kontakter kandidater via telefon, så det er også viktig at du er tilgjengelig og svarer når vi ringer Legg gjerne ved et bilde på deg selv i CV-en din som du synes representerer deg på en bra måte.

Referanser
Vi ser gjerne at du legger ved minst én referanseperson og dennes kontaktinformasjon. Referansepersonen skal være noen som kjenner deg godt, og da først og fremst i en arbeidsrelasjon. Det kan for eksempel være en sjef, en tidligere sjef eller en arbeidskamerat. Hvis du ikke har referanser fra arbeid, så kan du for eksempel bruke en lærere eller rådgiver. Kontakt alltid referansepersonene du vil henvise til i forveien for å være sikker på at det er ok for dem.

Jobbintervjuet
Når vi avtaler et jobbintervju med deg får du samtidig informasjon om hva du må ta med deg til jobbintervjuet. Forbered dokumentene du har blitt bedt om å ta med deg. Tenk gjerne igjennom eventuelle spørsmål du har om Logent og jobben på forhånd.